Loonbedrijf Jansen Eupe

Loonbedrijf W.G. Jansen Eupe & Zonen - Over Jansen Eupe

Hoe het begon

Na een kwart eeuw gewerkt te hebben bij het Vriezenveense bedrijf Van de Bosch, werd het voor Wicher Jansen Eupe sr. tijd voor een nieuwe uitdaging. De droom van een eigen dienstverlenend bedrijf werd steeds groter. Midden tachtiger jaren werd het boerenwerk steeds meer door machines gedaan en daar zag. Wicher de toekomst in. Hij wilde een loonbedrijf. Bevlogen vertelde hij zijn plannen aan echtgenote Diny en niet lang daarna pompte het eerste trekkertje van Wicher en Diny verbrande dieselolie het Hexelse luchtruim in.

Professioneel bedrijf

Het bedrijf aan de Muldersdijk kreeg steeds meer klanten. Het echtpaar stond voor een belangrijke keuze: op hobbymatige wijze doorgaan of uitbreiden tot een professioneel loonbedrijf. Diny en Wicher kozen voor het laatste. Wicher jr. Kwam om die reden in het bedrijf. Het machinepark werd uitgebreid waardoor de klantenkring bleef groeien. Om reparaties en het onderhoud van de machines ook bij slechte weersomstandigheden uit te kunnen voeren, werden extra loodsen aan de Muldersdijk gebouwd. Toen het zoden bemesten haar intrede deed, besloten de Jansen Eupe’s hierin het voortouw te nemen en werden direct een trendsetter. Het op deze wijze bemesten van agrarische gronden werd hun specialisme.

Familiebedrijf

De klantenkring werd verder uitgebreid en zonen Dinand en Wilco komen ook in het bedrijf werken. Later treden ook Hendri en Richard in de voetsporen van Wicher Jansen Eupe sr. en daarmee kenmerkt het bedrijf zich ook nu nog toch een echt familiebedrijf, waar professionaliteit maar ook zeker gezelligheid hoog in het vaandel staat.

Slootonderhoud en gladheidsbestrijding

Inmiddels zijn de werkzaamheden behoorlijk uitgebreid. Naast mesten, zaaien, maaien en mais is ook het slootonderhoud onderdeel geworden van de dienstverlening. De wintermaanden worden gevuld met gladheidsbestrijding. Boerenerven en bedrijventerreinen worden sneeuw- en ijsvrij gemaakt. Is er geen vrieskou, dan wordt door iedereen gewerkt aan het onderhoud en het updaten van de machines om in het voorjaar weer aan de bak te kunnen.

 

Nog steeds groeit de opdrachtenportefeuille van Jansen Eupe en Zonen. Vooral in het mest- en hakselseizoen werkt het familiebedrijf op volle toeren. Regelmatig springen Hexelse agrariërs bij. Gelukkig maar want: Bie Jansen Eupe bint ze gek met de boern. En dat wilt ze zo hooln!

Sterk in boerenwerk

Een professioneel en gezellig familiebedrijf met een modern machinepark voor al uw mest-, zaai-, maai- en maiswerkzaamheden.